Ανάλυση ιπποδρομιών της Παρασκευής 23/11/18

				


Φοβερή κούρσα, με τη συμμετοχή κορυφαίων δρομώνων, που ο καθένας για δικούς του λόγους ελπίζει σε διάκριση. Άλλωστε έρχονται από δύο κλασικά έπαθλα, με τους Φάστνετ Μονσούν και Ζίγγυ Στάρμαν να κάνουν το δίδυμο στο Γκραν Πρι στα 2100μ., μπροστά από τον αήττητο έως τότε Ραν Του Δε Χιλς! Στην άλλη κλασική κούρσα τότε, στο Κύπελλο Αθηνών ο Μέντωρ έδειξε τα δόντια του και μάλιστα κατέκτησε αμέσως μετά και το Κύπελλο Ιπποπαραγωγών, δείγμα της τρομερής αγωνιστικής θέσης στην οποία βρίσκεται. Ο Ατρέιγιου ενθουσίασε στην επανεμφάνιση του μετά από τρίμηνη αποχή στην ίδια μικρότερη (1400μ) απόσταση, όπου χρειάστηκε να κυνηγά υπό συνεχή πίεση την κούρσα, αλλά τελικώς να φιγουράρει πίσω από τους ομόσταβλους (Μέντωρ – Παλλάντιο). Σήμερα η σύνθεση της διαδρομής του δίνει τη δυνατότητα να βρει καλύτερες συνθήκες, όπως άλλωστε και ο σπουδαίος Ραν Του Δε Χιλς. Για γίνει κατανοητό για τί επίπεδο κούρσας μιλάμε, αφήσαμε πιο πίσω τον Γιουτόκιντουμη, ο οποίος εκτιμάτε ότι έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες διάκρισης, αρκεί να μην κάνει το ίδιο λάθος διαδρομή και να κυνηγά ως τέταρτος (!) σπρίντερ, με συνέπεια να κάτσει στο τέλος. Είναι κλασικός στέγιερ και θέλει διαδρομή στο κέφι του και να αναπτυχθεί στο τελευταίο 600άρι. Εάν κάνει σωστή διαδρομή, πιστεύουμε ότι θα δούμε αυτήν τη φορά τον σωστό πρωταθλητή.


Οι πρόσφατοι πρωταγωνιστές των 1400μ Στρέιντζερινδεναϊτ, Αστερίων και Χάβιλνταρ έρχονται για να τρέξουν 100μ λιγότερα. Δυνατή κόντρα και πάλι, με πολλές πιθανότητες να τους δούμε να διεκδικούν για μία ακόμη φορά τις πρώτες θέσεις. Ο σπρίντερ νικητής θέλει να διευρύνει το σερί του και πάει για 4η σερί νίκη, με στόχο να φτάσει και την 5η φετινή του, μήπως προλάβει τον τίτλο του πολυνίκη ίππου, που για την ώρα μοιράζονται ο Αρκάνο Γκολντ με τον Ραν Του Δε Χιλς (από 6)! Η μικρότερη απόσταση φαντάζει καλύτερη, αλλά κάτι τέτοιο ισχύει και για τον δυναμικό στις μικρομεσαίες αποστάσεις Αστερίωνα, που έχει βρει τη φόρμα του και θα είναι εξίσου, αν όχι πιο δυνατός! Ο τρίτος Χάβιλνταρ επίσης θα είναι σαφώς πιο έτοιμος και ισχυρός, με τις ελπίδες του να αυξάνονται σε τυχόν επιτάχυνση του ρυθμού. Ο υπό συνεχή εξέλιξη Νιου Τζενερέισον δίνει εξετάσεις στον ακόμα πιο δυνατό όμιλο, ενώ ο Γουέι Αχέντ αν πλασαριστεί σε επίκαιρη θέση, μπορεί να καταστεί έντονα απειλητικός. Από μηνιαίο ρεπό επιστρέφει ο Κινγκ Οφ Σπιν, άλογο ικανό για κάθε αποτέλεσμα, αν και η σύνθεση της διαδρομής είναι κάπως δυσμενής γι' αυτόν.

Εάν κάτι πρέπει να περιμένουμε εδώ, είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Νάσμι, αφού σύμφωνα με τον προπονητή του, κατάλαβε ότι πρέπει να έχει από κοντά τον γρήγορο της παρέας Γκάτσυ Τσάμπιον, που για μία ακόμη φορά αναμένεται να είναι το λογικό φαβορί. Οι δυό τους αναμένεται να αποτελέσουν το λεγόμενο εθνικό δίδυμο της ημέρας και μόνον κάτω από μη φυσιολογικές συνθήκες θα βλέπαμε να μην επιβεβαιώνεται! Από νίκη έρχεται ο Κρουσέιντινγκ, αλλά σε κατώτερο όμιλο. Ο Πολιορκητής συνεχίζει να τρέχει σταθερά και να φιγουράρει, περιμένοντας την ευκαιρία για το κάτι παραπάνω. Για τα πολύπλοκα παιχνίδια ρόλο αναμένεται να παίξει και ο φορμαρισμένος Μουταμακίν, παρά την αστάθεια που τον χαρακτηρίζει.


Μισό μήκος χώρισε την διετή Μις Εύη από την Εξτρίμλυ στην τελευταία κοινή τους εμφάνιση στα 1400μ. Φυσικά η πρώτη έτρεχε για πρώτη φορά, αλλά αποδείχθηκε άκρως ανταγωνιστική και τερμάτισε δεύτερη μετά από κούρσα αναμονής (διστακτική εκκίνηση) και ωραίο φίνις, με αποτέλεσμα να προλάβει την πιο έμπειρη Εξτρίμλυ, που είχε και καλή διαδρομή, ακολουθώντας την τότε ασυναγώνιστη Γουίντερ Στορμ. Από τα μέσα Ιουλίου έχει να τρέξει η Μπράιτ Ακολεϊντ, προπονήθηκε καλά και όπως είχε στο ντεμπούτο της (έκανε άλλη μία κούρσα), είναι φοράδα ποιοτική και είχε τερματίσει στο ίδιο ύψος με την Μπλου Τέμπερα!

Η τετράμηνη αποχή είναι το μεγάλο ερωτηματικό για τον ανερχόμενο τετραετή Μεντίσιαν Ντρημ. Την τελευταία φορά νίκησε στα 1400μ σε πιο δυνατό όμιλο, αν και εδώ έχουμε την παρουσία δύο ομοστάβλων έντονα ποιοτικών, που λογικά έχουν να μας δείξουν περισσότερα πράγματα και έχουν μπει ουσιαστικά τώρα στις κούρσες με διάθεση να κάνουν πλέον καριέρα. Πρόκειται για τον Λακνάου, που κατεβάζει μέτρα και μάλλον είναι τα ιδανικά του και τον πρόσφατο νικητή Μακκάρ, στην ίδια με σήμερα απόσταση και τρόπο (σταθερό τέμπο μέχρι τέλους) που δίνει την αίσθηση ότι ίσως σήμερα να είναι ακόμα πιο δυνατός. Ωστόσο, πώς να μην λάβει κανείς σοβαρά υπόψη την παρουσία του Νέισαν, ίππου που τρέχει υποδειγματικά σταθερά και πρωταγωνιστεί μόνιμα, ακόμα και σε αυτή την απόσταση, όπου ήταν πίσω από τον Ντοντ Κράι Φορ Μη!


Ίσως να ήρθε η ώρα του Άγγελου να πάρει τη διαφεύγουσα νίκη του. Τα μέτρα τον βοηθούν να πετύχει τον στόχο του και αποτελεί το λογικό φαβορί. Από τα ποιοτικότερα άλογα είναι ο Ενσάιν, όμως προβληματίζει η μέτρια τελευταία του εμφάνιση. Ανεβάζει όμως απόσταση τώρα και τρέχει εκεί όπου την τελευταία φορά ήταν δεύτερος του Τεστιμόνιο! Θυμίζουμε ακόμα ότι έχει δύο τριτιές στο μίλι τον τελευταίο καιρό και προφανώς η φόρμα του είναι σε καλό επίπεδο (θυμίζουμε ότι είχε ρινορραγήσει μία φορά). Ο ιδιόρρυθμος Μόντριαν Τζόουνς είναι ικανός για κάθε αποτέλεσμα, ο Βεστάβιαν δίνει την εντύπωση ότι θα παρουσιαστεί πανέτοιμος, ενώ ο Αλ Χαμντ είχε τερματίσει πίσω καθαρά στην κοινή τελευταία τους συμμετοχή.


Αρχίζει να μας δείχνει μέρος της ποιότητάς του ο Σήσαϊντ Ντρημ (παιδί του Pivotal) και ο όμιλος είναι απόλυτα στα μέτρα του, ώστε πλέον να χαρακτηρίζεται λογικό φαβορί για τη νίκη. Πρόοδο παρουσιάζει και ο Θάντερ Τιουν, που φιγουράρισε πίσω του (6 μήκη ωστόσο η διαφορά) και μπορεί κάλλιστα να απειλήσει πάλι στο φίνις του. Μεγάλο ερωτηματικό ο Μπόμπιο, ο οποίος δυστρόπησε (αν και φαβορί) στην τελευταία του συμμετοχή, με συνέπεια να μην μπορεί κανείς να μιλήσει με σιγουριά για το τί μπορεί να κάνει σήμερα. Ο εξαετής Μεσσήνιος αν και απέτυχε πλήρως την τελευταία φορά, δεν θα εκπλαγούμε αν τον δούμε με άλλο πρόσωπο!