Ανάλυση ιπποδρομιών της Παρασκευής 07.12.18

		

Ισχυροί σπρίντερς διαγωνιζονται εδώ κι ένας σούπερ μαχητής. Ο ισοζυγισμός και το τάιμινγκ είναι περισσότερο υπέρ του έτσι κι αλλιώς πάντα σταθερού και αξιόπιστου Ατρέιγιου, που έρχεται από δευτεριά στην κορυφαία αναμέτρηση του Μεγ. Αλεξάνδρου. Θέλει την επιστροφή στις νίκες και φαίνεται να έχει βρει τον καλύτερο εαυτό του. Βέβαια, αυτήν τη φορά δεν θα οδηγήσει, αλλά μπορεί κάλλιστα να ακολουθήσει το ρυθμό και να τους υποσκελίσει στην ευθεία. Ο Μέσμερισμ πιθανότατα να οδηγήσει, λόγω της διαφοράς κιλών από τον ομόσταβλο Φαρμασιούτικαλ και τον επανεμφανιζόμενο από τον Ιούλιο, αλλά αξιόπιστο και ετοιμοπόλεμο Χάιταϊμ Χίροου, αλλά το θέμα είναι εάν παρουσιαστεί στη θέση του, διότι τα προβλήματα δεν του επιτρέπουν να μας δείξει τις καταπληκτικές αρετές του στις μικρομεσαίες αποστάσεις. Η καταπληκτική Όνοραμπλ, έχει έρθει στη θέση της και αν ανοίξει ο ρυθμός δεν θα εκπλαγούμε εάν την δούμε απειλητική στο φίνις της!

Κοντά στο τρίμηνο φτάνει η αποχή της Πόρτα Ρόζα, από την απόδοση της οποίας θα κριθεί και το αποτέλεσμα. Φαίνεται καλογυμνασμένη και έχει την ταχύτητα να βρεθεί από νωρίς με τις πρώτες και να τις νικήσει. Η ομόσταβλη Σοτζούρνα είναι πάντα ικανή σε τέτοιους ομίλους και σε αυτές τις αποστάσεις των σπριντ, με την Μέι Σκάι, που παραμένει αήττητη στα 1000μ να αναζητά και 200μ παραπάνω την ανώτερη διάκριση, αν και τώρα υπάρχουν αρκετές δυνατές και ταχύτατες αντίπαλες. Μεταξύ αυτών και η Μπλου Τέμπερα, που ξεκουράστηκε και δίνει την αίσθηση ότι θα παρουσιαστεί πανέτοιμη, οπότε στην περίπτωση που βάλει αυτή το ρυθμό θα είναι και δυσκολοκατάβλητη.

Την τελευταία φορά, πριν από ένα μήνα που κοντραρίστηκαν μαζί οι πιο πολλοί στα ίδια μέτρα, ο Πέρφεκτ Στέιτς ήταν καλύτερος και καθαρά μπροστά. Έχει βρει τη φόρμα του και μάλιστα, εάν ανοίξει ο ρυθμός, θα ευνοηθεί έντονα για να φτάσει στη διαφεύγουσα νίκη του. Καλή διαδρομή θέλει ο Μάννερς Πληζ, αφού είναι άλογο που δεν θέλει πίεση στην αρχή για να έρθει δυνατά στο τελευταίο 500άρι. Εάν ο Κρύσταλ Στάνζα βγει μπροστά και στρώσει το δυνατό του βήμα, έχει τα φόντα να σημειώσει και δυνατή επίδοση. Σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά των γρήγορων θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Οι πρόσφατοι πρωταγωνιστές της κατηγορίας και γνωστοί – άγνωστοι, δίνουν πάλι το παρόν. Ο Κρουσέιντινγκ πιστοποίησε τη δαιμονιώδη του φόρμα και να αφήνει πίσω του τον Μουταμακίν και τον Νάσμι. Ο πρώτος παρά τον δυσμενή ισοζυγισμό του δείχνει υψηλή αγωνιστική διάθεση, ενώ ο δεύτερος αποδεικνύει τη γενική του αστάθεια. Η απόσταση τώρα είναι μεγαλύτερη, η σύνθεση της διαδρομής υπέρ του γρήγορου και επανεμφανιζόμενου Τάραγκον, με τον Πολιορκητή να θέλει λίγη λάσπη για να κάνει το άλμα. Τα μέτρα και η φόρμα είναι με τον Κρουσέιντιγκ.

Καιρό τώρα ο Κιριμπάτι αναζητά την επιστροφή στις νίκες. Τρέχει σταθερά και θα λέγαμε καλύτερα στα σημερινά μέτρα όπου ανεβαίνει, σε αντίθεση με τους Φάουστο, Μεντίσιαν Ντρημ και Ορκ, που κατεβαίνουν, μετά από ένα πέρασμα στα 1575. Στην παρέα τους θα βρεθεί και ο φρεσκαρισμένος Ελεμένταρυ, αναζητώντας την υπέρβαση και με καλή σύνθεση της διαδρομής. Πέρα από τον Κιριμπάτι, πάντως, πολλά θα εξαρτηθούν από την εμφάνιση του πολλά υποσχόμενου Μεντίσιαν Ντρημ, που ήταν κατώτερος στην προ ημερών επανεμφάνισή του, αλλά σήμερα μπορεί να μας δείξει το αληθινό του πρόσωπο και να επικρατήσει.

Τα άλογα που έχουν την κλάση εδώ συνοδεύονται με ερωτηματικά λόγω της αποχής τους. Κλασική περίπτωση ο Κουϊντέο, που έχει να τρέξει από τον Ιούνιο, μισό χρόνο, δηλαδή! Ο Μπαζούλα πήρε πάλι τη νίκη που έχασε στα χαρτιά και πιστοποίησε ότι διατηρείται σε σπουδαία αγωνιστική θέση. Πάνω από 15 μήνες έχει να τρέξει ο Νομπίλιτυ, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την ετοιμότητά του, ενώ πάνω από μισό χρόνο αποχή έρχεται και ο ευνοϊκά ισοζυγισμένος Ελευθερόνικος, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερα τα πράγματα!

Ο καλής ποιότητας Σίτι Οφ Σόουλ κάνει την παρθενική του κούρσα εδώ σε έναν όμιλο που δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, αλλά έχει ακόμα να κάνει δουλειά και καθώς πρόκειται για ίππο που έφερνε αίμα, είναι λογικά να θέλει πρώτα να τον δει αγωνιστικά ο κύκλος του και μετά να έχει μια καλύτερη άποψη. Οπότε πάμε στους πρόσφατους πρωταγωνιστές, Μπόμπιο, Θάντερ Τιουν και Πάμπλο. Ο πρώτος που είναι ποιοτικός, προβληματίζει η τυχόν νεώτερη δυστροπία του. Εάν πάει στρωτά θα είναι πιθανότατα ο νικητής, με βασικούς αντιπάλους τους δύο φορμαρισμένους που ήταν πίσω του και την τελευταία φορά.