Τα νέα άλογα της Κυριακής 08.12.19

								

Με συμμετοχή, αλλά και νίκες στο εξωτερικό έρχονται να κάνουν την πρώτη τους συμμετοχή στο Μαρκόπουλο κάποιοι νέοι ίπποι. Πάμε να δούμε το προφίλ τους και βίντεο από κούρσες τους στην Αγγλία:

ΑΜΟΡ ΝΤΕ ΒΕΓΚΑ: Από τους Lope de Vega (IRE) - Hypocoristique (IRE). Αγοράστηκε από του Tattersalls στα τέλη Οκτωβρίου έναντι 5.500 ευρώ περίπου από τον Ηλία Κρητικό. Έχει τρέξει μία φορά στο Νιούκαστλ (7η στους 9) στα 1400μ. Ανήκε στην προπόνηση του Roger Fell.
Εδώ η μοναδική της κούρσα (πρότελευταια στη διαδρομή με τα λευκά):
https://www.attheraces.com/atrplayer-popup/VOD/1118188?showResult=yes

ΑΜΠΙΦΑΪΡΒΑΪΝ: Από τους Epaulette (AUS) - Corryvreckan (IRE). Διετής αρσενικός με ήδη 11 κούρσες στην προπόνηση του I. Furtado. Νίκησε σε μία από αυτές, ενώ σε άλλη μία ήταν δεύτερος και σε άλλη τρίτος! Αγοράστηκε τον Αύγουστο πάνω από 12.000 ευρώ. Η νίκη του σημειώθηκε στο Pontefract στις 9 Ιουλίου στα 1200μ. Τελευταία του συμμετοχή στις 21 Οκτωβρίου (7/11) στον ίδιο ιππόδρομο. Έτρεχε στο γκαζόν, εκτός από τα δύο του πρώτα τρεξίματα (4η, 5η θέση) που ήταν στο Σάουθγουελ.
Εδώ η δεύτερη κούρσα του στην άμμο, πριν αρχίσουν οι διακρίσεις στο χορτάρι (έξω αριστερά):
https://www.attheraces.com/atrplayer-popup/VOD/1086439?showResult=yes

ΧΑΡΣΓΟΥΕΛ: Από τους Kodiac (GB) EX Golden Flower (GB). Αγοράστηκε από τον Χρήστο Θεοδωράκη κοντά 10.000 ευρώ φέτος τον Αύγουστο. Διετής εκτομίας που σε πέντε συμμετοχές στην Αγγλία κατάφερε να νικήσει στα 1000μ και στην τελευταία του συμμετοχή (23 Ιουλίου) να τερματίσει τρίτος πάλι στη μικρή απόσταση όπου έτρεχε μόνιμα σαν κλασικός σπρίντερ. Να σημειώσουμε ότι όλες οι κούρσες του ήταν στο γκαζόν και ανήκε στην προπόνηση του Liam Bailey.
Εδώ η παρθενική του κούρσα (7/10) στο 
Ripon:
https://www.attheraces.com/atrplayer-popup/VOD/1090369?showResult=yes

ΝΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΑπό τους Τατς Οφ Αποέλ και την Φουέρτε Μιραμάρ, ιδιοκτησίας Χριστίνας Κρητικού και προπόνησης στην Κύπρο από όπου προέρχεται Αλ. Κρητικού. Στην Κύπρο έτρεξε 20 φορές και είχε δύο νίκες, δύο δευτεριές και μία τρίτη θέση. Οι νίκες της ήρθαν στα 1000μ και τα 1200μ πέρυσι τέτοια εποχή, Η τελευταία της συμμετοχή ήταν στις 6 Νοεμβρίου φέτος στα 1600μ όπου τερμάτισε 3η στα πέντε της πλέον χρόνια.

Εδώ βίντεο από τη νίκη της στις 12-12-18: 

ΝΤΑΪΑΜΟΝΤ ΚΑΡΛΟ: Aγοράστηκε από τον κ. Κρητικό πάνω από 7.000 ευρώ πέρυσι το Φεβρουάριο στο Νιούμαρκέτ, αλλά πρόκειται για ίππο που δύο χρόνια νωρίτερα είχε πουληθεί κοντά 100.000 ευρώ! Δυνατή ποιότητα, αλλά και προβλήματα, ο λόγος για τον οποίο τόσο καθυστερημένα έρχεται να κάνει την παρθενική του συμμετοχή. Επρόκειτο να τρέξει τον Σεπτέμβριο, αλλά και τότε διεγράφη. Στην Κύπρο έχει κάνει 4 κούρσες, με μία νίκη, 2 δεύτερες και μία τρίτη, με τελευταία κούρσα πριν εννέα μήνες!

ΣΑΜΤΕΪΣΤ: Από τους Elusive City – Sometime, που μετά από τη μίνι καριέρα του στη Γαλλία έρχεται να τρέξει πλέον και στο Μαρκόπουλο, εκτομίας ιδιοκτησίας Χρήστου Θεοδωράκη. Σε 14 συμμετοχές έχει πετύχει 3 νίκες και είχε δύο πλασέ. Οι νίκες του ήταν στα 1500 και 1600μ. Τελευταία του συμμετοχή φέτος στις 12 Μαρτίου (15/16) στο Chantilly.