Οι θρύλοι Πίγκοτ με Ντετόρι

Lester Piggott Vs Frankie Dettori. Δύο Θρύλοι των παγκόσμιων ιπποδρομιών και για πολλούς ό,τι καλύτερο ανέβηκε ποτέ πάνω σε άλογο, σε επίπεδο πρωταθλητισμού τουλάχιστον! Μπορούμε να δούμε μερικά πράγματα, για να θυμηθούμε την παλιά δόξα, που πέρασε κάποτε και από τις ελληνικές ιπποδρομίες και κρίθηκε ακατάλληλος (!!) τον Lester Piggott, στον οποίο δόθηκε και αφαιρέθηκε ο τίτλος του sir και να τιμήσουμε τη μεγαλύτερη σύγχρονη εποχή, τον Frankie Dettori, που πλέον έχει στη συλλογή του και όλες τις γκρουπ 1 του Royal Ascot, σε ένα φεστιβάλ που κάποτε κέρδισε και τις επτά κούρσες μιας ημέρας του!!
Ο Lester Keith Piggott (γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου 1935) είναι συνταξιούχος Άγγλος επαγγελματίας τζόκεϊ. Έχει πετύχει 4.493 νίκες στην καριέρα του, μεταξύ αυτών και εννέα νίκες Epsom Derby και πρωταθλητής 11 φορές στην Αγγλία (1960, 1964-71 και 1981-82). Φυσικά θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους τζόκεϊ όλων των εποχών. Ήταν ο δημιουργός ενός πολύ ξεχωριστού στυλ, γνωστός ως "The Long Fellow" κάτι σαν το συνοδοιπόρος. Πέρα από το ταλέντο του αυτό που έμοιαζε τρομακτικό ήταν πως διατηρούσε τον εαυτό του τριάντα κιλά κάτω από το φυσικό του βάρος! 
Ο Lanfranco Oscar Dettori (γεννημένος στις 15 Δεκεμβρίου 1970) είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής και ένας ζωντανός θρύλος. Έχοντας ιππεύσει νικητές σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο, έκανε ιστορία στο Ascot στις 28 Σεπτεμβρίου 1996, όταν νίκησε σε όλες τις κούρσες του προγράμματος μιας ημέρας κάνοντας το δικό του «Magnificent Seven». Έχει πλέον οδηγήσει πάνω από 2.000 νικητές, εκ των οποίων πάνω από 500 είναι επιπέδου γκρουπ (!) και έχει επίσης επεκτείνει την καριέρα του και στη μικρή οθόνη. Ζει στο Newmarket, στο Σάφολκ με τη σύζυγό του Catherine και τα πέντε παιδιά τους Leo, Ella, Mia, Tallulah και Rocco. Είναι ο γιος του αναβάτη της Σαρδηνίας, Gianfranco Dettori και ο μεγάλος Lester Piggott τον περιέγραψε ως τον καλύτερο τζόκεϊ που τρέχει αυτή τη στιγμή.
Πάμε να δούμε τώρα ένα ειδικό αφιέρωμα αγγλικής παραγωγής για τους δύο αυτούς θρύλους των ιπποδρομιών: