Η 1η ημέρα του φεστιβάλ είναι ήδη παρελθόν και ελπίζουμε να την απολαύσατε. Το μόνο που έλειπε ήταν τα παραλειπόμενα, οι δηλώσεις και οι στιγμές χαράς των νικητών, αλλά όλα αυτά δεν υπάρχουν και στα Αγγλικά μπουκάδικα, μόνο όσοι βλέπουν το επίγειο κανάλι μπορούν να τα παρακολουθήσουν. Ο Gordon Elliott ήταν ο θριαμβευτής της ημέρας με 3 νίκες (!) και αξιοσημείωτο είναι πως σημειώθηκαν με 3 διαφορετικούς αναβάτες, τον κανονικό αναβάτη του σταύλου Cooper, τον νεαρότερο αναβάτη του φεστιβάλ τον 17χρονο Kennedy και την Lisa O Neill, η οποία συνήθως δεν καβαλάει αλλά δουλεύει σαν γραμματειακή υποστήριξη στον σταύλο! Χάρη στις 3 αυτές νίκες η Ιρλανδία προηγείται της Αγγλίας με 4-3 ενώ παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα ανακοίνωση, θεωρούμε πως οι μπουκ ήταν θριαμβευτές στην πρώτη μάχη με τους παίκτες.
Εμείς εδώ νομίζουμε πως τα πήγαμε εξαιρετικά, Mullins και Walsh δεν σημείωσαν νίκη, ενώ δεν κέρδισε κανένα άλογο από αυτά που είπαμε πως δεν μας αρέσουν, όλα πρώτα φαβορί (Melon, Yanworth, Limini και Vroom Vroom Mag) ενώ επιπλέον είχαμε και 2 νικητές (δεν μετράμε τον Altior γιατί αυτόν τον έβλεπε και η γιαγιά μας), τον Un Temps Pour Tout και τον Buveur d Air. Αυτό δεν σημαίνει πως αλλάζουμε την τακτική μας σήμερα, βασικά απολαμβάνουμε τις κούρσες και τα στοιχήματα μας παραμένουν μικρά.
Η 2η ημέρα ανοίγει με ένα μεγάλο φαβορί, τον νο 11 Neon Wolf. Είναι δίκαια το φαβορί παρόλο που δεν έχει τρέξει ακόμα σε Grade1 αναμέτρηση καθώς είναι αήττητος σε 3 συμμετοχές και επιπλέον ήταν εντυπωσιακός στην τελευταία του νίκη στο Haydock σε Grade2 κούρσα αλλά δεν μας αρέσει που αποδίδει 2.87 γκανιάν. Δεν αποτρέπουμε κανέναν να τον στοιχηματίσει αλλά επειδή μας αρέσει να πηγαίνουμε με την ρέντα θα κάνουμε ένα μικρό στοίχημα στην νο 15 Shattered Love. Είναι η μοναδική φοράδα της κούρσας και αυτό σημαίνει πως κερδίζει 3,5 κιλά ενώ επιπλέον ανήκει στην προπόνηση του Elliott που όπως είδαμε χτες έχει τον σταύλο του σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει ήδη σημειώσει 3 νίκες φέτος εκ των οποίων μία σε κούρσα λίστας και μία σε Grade3 κούρσα με τεράστια διαφορά και την θεωρούμε ένα καλό αουτσάιντερ.
Στην 2η κούρσα μας αρέσει το φαβορί νο 7 Might Bite. Ήταν πολύ άτυχος στο Kempton στις 26 Δεκεμβρίου όπου ήταν 20 μήκη μπροστά πριν το τελευταίο εμπόδιο σε Grade1 αναμέτρηση αλλά έπεσε χάνοντας βέβαιη νίκη. Πριν ένα μήνα έτρεξε σε μία κούρσα στο Doncaster που είχε σκοπό να του αναπτερώσει το ηθικό (κέρδισε κυριολεκτικά με 100 μήκη διαφορά) και ειδικά στην απόδοση που έχει (4.50) είμαστε χαρούμενοι να τον στοιχηματίσουμε.
Η 3η κούρσα είναι ένα χάντικαπ 26 αλόγων και αντικειμενικά δεν μπορούν να υπάρχουν προγνωστικά. Λόγω συμπαθείας θα στοιχηματίσουμε 1 ευρώ γκανιάν και πλασέ τον νο 7 Taquin du Seuil που επανέρχεται στα θαμνώδη όπου σημείωσε την τελευταία του νίκη εδώ στις 12 Νοεμβρίου σε παραπλήσιο με τον σημερινό όμιλο.
Στην 4η ιπποδρομία έχουμε ένα τεράστιο φαβορί (κοντά στο 1.25), τον νο 1 Douvan. Έχει 13 νίκες σε 13 συμμετοχές εκ των οποίων οι 9 είναι στα υψηλά εμπόδια και έχει ήδη νικήσει τα δύο τελευταία χρόνια στο φεστιβάλ. Δεν μπορούμε να τον στοιχηματίσουμε λόγω απόδοσης αλλά θα τονίσουμε με έμφαση πως δεν τον θεωρούμε ότι ήταν ο Altior την πρώτη ημέρα, δηλαδή τράπεζα. Ο λόγος είναι πως ο σταύλος του Mullins δεν δείχνει φέτος να είναι η σίγουρη δύναμη των τελευταίων ετών ενώ και ο ίδιοςστις 3 φετινές του νίκες δεν έδειξε πως είναι ανίκητος. Άλλη μία κούρσα που θα στοιχηματίσουμε 1 ευρώ γκανιάν και πλασέ, τον νο 8 Special Tiara που έχει τερματίσει 3ος σε αυτήν τη κούρσα τα 2 τελευταία χρόνια.
Η 5η κούρσα είναι cross-country όπου μας αρέσει ο φαβορί νο 7 Cantlow. Έχει ήδη σημειώσει φέτος 2 νίκες και μία 2η θέση στην οποία όμως χάριζε 7,5 κιλά στους αντιπάλους του. Ξανατρέχει ισόκιλος σήμερα και δείχνει ο πιθανότερος νικητής αλλά ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για κούρσα 6 χιλιομέτρων σε παράξενη διαδρομή όπου πολλά μπορούν να συμβούν ( πρόσφατα είδαμε μία ανάλογη κούρσα στο Chantilly όπου μόλις τρεις ίπποι τερμάτισαν) και επομένως συνεχίζουμε σε μικρά στοιχήματα.
Άλλο ένα εξαιρετικά αμφίρροπο χάντικαπ με 22 συμμετοχές όπου πολλά είναι τα άλογα που μπορούν να διακριθούν. 1 ευρώ γκανιάν και πλασέ τον νο 19 Dino Velvet που ήταν καλός στις επίπεδες και ξεκίνησε ενθαρρυντικά την σταδιοδρομία του στα θαμνώδη εμπόδια.
Η τελευταία κούρσα της ημέρας είναι και η πρώτη bumper του φεστιβάλ όπου παρόλο τα πολλά άλογα που διαγωνίζονται πολλά εξ αυτών μάλλον τρέχουν μόνο για τη συμμετοχή. Τα ρεπορτάζ από την Ιρλανδία έχουν μόνο κολακευτικά σχόλια για τον εκπρόσωπο του Mullins νο 4 Carter Mckay (ιππεύεται από του γιο του Patrick) ο οποίος έτσι και αλλοιώς έρχεται από 2 επιβλητικές νίκες και θα τον εμπιστευθούμε σήμερα για το χατ-τρικ.