Χωρίς Γαλλία σήμερα αλλά με το αγγλικό Goodwood και τα νοτιοαφρικάνικα Scotsville και Durbanville απαρτίζεται το σημερινό κουπόνι του ΟΠΑΠ και ας δούμε τι έχουμε διαλέξει:
Θα ξεκινήσουμε με το Scotsville και την 1η ιπποδρομία (1.35μμ) όπου θα δείξουμε έντονη προτίμηση στο νο 1 RAND HEDGE. Ο συγκεκριμένος τερμάτισε 2ος στη τελευταία του συμμετοχή εδώ και στα μέτρα αν και καθυστέρησε σχετικά στην εκκίνηση και ήταν η πρώτη συμμετοχή στο συγκεκριμένο ιπποδρόμιο. Σήμερα ενισχύεται από την ίππευση του Marcus και αν επιδείξει τις ίδιες δυνάμεις δύσκολα θα ηττηθεί.
Στις 2.05μμ πάλι εδώ θα επιλέξουμε την νο 3 SHEZALEADER σαν την πιθανότερη νικήτρια. Νίκησε εδώ πριν 2 εβδομάδες στα 1.200μ. αλλά αποδίδει εξ ίσου καλά και στην σημερινή απόσταση (1.000μ.). Βασικότερος της αντίπαλος είναι η νο 1 ELUSIVENCHANTMENT από τη οποία έχει ηττηθεί δύο φορές με μικρές διαφορές, αλλά τότε της χάριζε πολλά κιλά ενώ τώρα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Περνάμε στο Durbanville και στην 4η ιπποδρομία (3.40μμ) όπου θα δείξουμε προτίμηση στο νο 8 AL WAHED. Η επιλογή μας ηττήθηκε πρόσφατα από τον νο 1 PERCIVAL εδώ αλλά τότε προερχόταν από σχετικό ρεπό και πιθανόν να της έλειπε μία κούρσα. Σήμερα που τρέχει και με λίγο καλύτερο συσχετισμό βαρών θεωρούμε πως μπορεί να αντιστρέψει την άφιξη.
Στις 4.15μμ έχουμε ένα ενδιαφέρον χάντικαπ στα 1.200μ. όπου θεωρούμε πως ο νο 3 MR JAY είναι ο βασικότερος διεκδικητής της νίκης. Τερμάτισε 2ος πρόσφατα στα 1.400μ. που δεν θεωρούνται ευνοικά για αυτόν και τώρα επιστρέφει στα 1.200μ. και από ευνοϊκό σταρτ. Σε αυτή τη κούρσα θα προτείνουμε να τύχει προσοχής και ο νο 5 Little Mo, ο οποίος απέτυχε τελευταία αλλά είναι πολύ πιο δυνατός στη σημερινή απόσταση.
Στις 5.25μμ διεξάγεται μία σημαντική κούρσα Grade 3 με έπαθλο 250.000 ραντ, όπου θα ρισκάρουμε με τον νο 5 Sail South. Έρχεται εδώ από δύο συνεχόμενες νίκες στο Greyville, αλλά έχει δείξει κατά το παρελθόν προσαρμοστικότητα και σε αυτό τον ιππόδρομο όπου μάλιστα έχει σημειώσει δύο νίκες σε δύο συμμετοχές. Έχει το τρίμηνο ρεπό εις βάρος του αλλά θα τον προτιμήσουμε απο το νο 1 Captain Amerika που είναι θεωρητικά ποιοτικά ανώτερος, αλλά έχει εις βάρος του το 6μηνο ρεπό και το ερωτηματικό πως δεν έχει διαγωνιστεί ποτέ στο Durbanville.
Θα κλείσουμε με την Αγγλία και το Goodwood, όπου στις 4.35μμ διεξάγεται μία διαδρομή για μέδεν διετείς ίππους στα 1.200μ. και θα δείξουμε προτίμηση στον νο 2 Liberatum. Έκανε το ντεμπούτο του πριν 132 ημέρες στο Windsor όπου δεν μπόρεσε να διακριθεί αν και στοιχηματίστηκε αλλά τώρα επανέρχεται σε μία εποχή που όλα τα άλογα του Palmer είναι σε καταπληκτική φόρμα και καθώς ο όμιλος που διαγωνίζεται δεν δείχνει τόσο ισχυρός θα τον προτιμήσουμε.
Στις 5.10μμ έχουμε ένα χάντικαπ για διετείς στα 1.400μ. και η νο 8 Field of Songs είναι η επιλογή μας. Ξεκίνησε την καρίερα της με νίκη στο Beverley στα 1.000μ. και στην τελευταία της συμμετοχή τερμάτισε 2η στο Leicester στα 1.200μ. χάνοντας με διαφορά κεφαλής από την Tara Celeb που είναι θεωρητικά τουλάχιστον ισχυρότερη φοράδα από τις σημερινές της αντιπάλους.