Ένα εξαιρετικό κουπόνι το σημερινό καθώς συνδυάζει την ποιότητα αλλά και το μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον αφού οι κούρσες είναι ως επί το πλείστον εξαιρετικά αμφίρροπες. Ξεκινάει το μεσημέρι με ιπποδρομίες από Turffontein και Chantilly και από τις 4.10μμ μπαίνει και η Αγγλία στο πρόγραμμα με 3 ιπποδρόμους, το Sandown το York και το Lingfield. Οι επιλογές μας για σήμερα είναι από το Sandown και ας τις δούμε παρακάτω.
Η 1η κούρσα του Sandown (4.10μμ) είναι ένα χάντικαπ για τετραετείς και άνω στα 1.000μ και η επιλογή μας είναι ο νο 11 Bonjour Steve. Έχει κατακτήσει μία νίκη φέτος στις αρχές του έτους σε μία μέτρια κούρσα στο Southwell αλλά ήταν εξαιρετικός σε ένα χάντικαπ ανάλογο με το σημερινό πριν 10 ημέρες στο Chepstow στα 1.200μ όπου τερμάτισε 3ος πολύ κοντά στην άφιξη αν και ήταν 2 κιλά εκτός χάντικαπ εκείνη την ημέρα. Διαγωνίζεται στα 1.000μ σήμερα στα οποία είναι ακόμα καλύτερος και επιπλέον έχει το 2 σταρτ το οποίο είναι πολύ ευνοικό ειδικά για τις κούρσες στην μικρή απόσταση, θεωρούμε πως με τον Bentley στη σέλα του μπορεί να επιζητήσει την ανώτερη διάκριση σήμερα.
Η 3η κούρσα εδώ (5.15μμ) είναι ένα δυνατό χάντικαπ αποκλειστικά για τριετείς στα 1.400μ όπου θα δείξουμε σοβαρή προτίμηση στον νο 1 Battered. Νίκησε επιβλητικά πριν ένα μήνα στο York στα μέτρα πάλι σε χάντικαπ 3ης κλάσης δείχνοντας μεγάλη άνοδο φόρμας ενώ ενισχύεται και πάλι από την ίππευση του Ryan Moore ο οποίος έχει εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας όταν συνεργάζεται με τον William Haggas τα άλογα του οποίου είναι έτσι και αλλοιώς σε εξαιρετική φόρμα αυτή την εποχή, έχει άριστες ελπίδες για νέα νίκη σήμερα. Ο νο 6 Sea Shack αρέσκεται να πηγαίνει μπροστά στις κούρσες του και καθώς ο όμιλος είναι ολιγομελής μπορεί να το καταφέρει και σήμερα παρά το εξωτερικό σταρτ και να συνθέσει το φορκάστ πίσω από την επιλογή μας.
Θα κλείσουμε με την 5η ιπποδρομία (6.25μμ), άλλο ένα χάντικαπ 3ης κλάσης για τριετείς στα 1.800μ αυτή την φορά, όπου μας αρέσει ο νο 9 The Statesman. Έχει τρέξει 5 φορές μέχρι τώρα στην σταδιοδρομία του χωρίς να έχει σημειώσει νίκη αλλά είναι στην άφιξη σε όλες σχεδόν τις κούρσες του ενώ έχει συναγωνιστεί κατά καιρούς πολύ δυνατούς αντιπάλους. Πιθανολογούμε πως έχει κάποια προβλήματα στην εκγύμναση του καθώς αλλάζει συχνά προπονητές, έκανε 2 κούρσες για τον Aidan O Brien τερματίζοντας ισάριθμες φορές 3ος (στην δεύτερη εξ αυτών τερμάτισε μπροστά από τον Cliffs of Moher που τερμάτισε 2ος στο Αγγλικό Ντέρμπι) και στην συνέχεια πήγε στον Osborne προτού έλθει στον Ian Williams που είναι ο σημερινός του προπονητής. Επανεμφανίστηκε πρόσφατα μετά από 6 μήνες ρεπό στο Doncaster τερματίζοντας 3ος στο μίλι και σήμερα ντεμπουτάρει σε κούρσες χάντικαπ από εξαιρετικά ευνοικό ρέιτ το οποίο μπορεί να το εκμεταλευτεί, θα τον στοιχηματίσουμε σε μεγάλες όπως φαίνεται αποδόσεις (αποδίδει 15 γκανιάν την παραμονή).