Η κάρτα από το Newbury παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το σημερινό μας κουπόνι και με αυτήν θα ασχοληθούμε εμείς εδώ σήμερα. Θα αναφερθούμε σε κάποιες εξαιρετικά αμφίρροπες διαδρομές και κατά κανόνα τα άλογα που μας αρέσουν θα ξεκινήσουν αουτσάιντερ και καλό θα είναι εκτός από γκανιάν να τα στοιχηματίσουμε και πλασέ. Ας τα δούμε παρακάτω αναλυτικά.
Η 1η κούρσα (3.50μμ) είναι ένα δυνατό χάντικαπ για τριετείς και άνω στα 1.400μ όπου ο νο 4 Straight Right είναι η επιλογή μας. Ανήκε μέχρι πρότινος στην προπόνηση του Ferland όπου έκανε εξαιρετική καριέρα σαν διετής με 3 νίκες σε 3 συμμετοχές με αποκορύφωμα μία κούρσα λίστας στις Cagnes στα 1.600μ. Διαγωνίσθηκε 3 φορές φέτος σαν τριετής σε πολύ υψηλό επίπεδο χωρίς να διακριθεί αλλά δεν θεωρούμε ότι υστέρησε κιόλας και διαγωνίζεται σήμερα για πρώτη φορά στην προπόνηση του Balding σε ένα χάντικαπ που είναι σίγουρα μέσα στις δυνατότητες του, θα τον στοιχηματίσουμε σε εξαιρετική θεωρούμε απόδοση (γύρω στο 8 γκανιάν την παραμονή).
Η επόμενη κούρσα εδώ (4.25μμ) είναι μία κούρσα λίστας για τριετείς και άνω στα 2.000μ όπου μας αρέσει ο νο 7 What About Carlo. Η τελευταία του νίκη σημειώθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο εδώ και στα μέτρα σε ένα δυνατό χάντικαπ και φέτος έχει πραγματοποιήσει τρεις κούρσες δείχνοντας βελτίωση σε κάθε συμμετοχή με αποκορύφωμα την τελευταία του εμφάνιση στο Windsor όπου έχασε για ένα τράχηλο την νίκη. Τίθεται αντιμέτωπος σήμερα με κάποιους πιο φαβορί αντιπάλους που δεν είναι όμως υπόδειγμα σταθερότητας και μας αρέσει στις αναμενόμενες αποδόσεις (γύρω στο 8 γκανιάν θα αποδίδει και αυτός).
Η 3η κούρσα (5.00μμ) είναι μία γκρουπ3 για τριετείς και άνω στα 1.200μ όπου θα δείξουμε σοβαρή προτίμηση στον νο 5 Perfect Pasture ο οποίος θεωρούμε πως θα ξεκινήσει με μεγάλη απόδοση σε σχέση με την τύχη που έχει καθώς αποδίδει 15 γκανιάν την παραμονή. Συνδύασε την επανεμφάνιση του μετά από ρεπό με νίκη στα τέλη Μαίου σε μία κούρσα λίστας στο Windsor στα μέτρα αφήνοντας πίσω του αντιπάλους που αντιμετωπίζει πάλι σήμερα και είναι εκείνοι πιο φαβορί και στη συνέχεια υστέρησε σε γκρουπ3 στο Newcastle στον all-weather που θεωρούμε πως δεν τον ευνοεί. Ξανατρέχει στο χορτάρι σήμερα έχοντας πάλι στη σέλα του τον Levey ο οποίος τον πιλοτάρισε στη νίκη του Windsor και τον θεωρούμε ικανό να επανέλθει στις νίκες.
Η 4η ιπποδρομία (5.35μμ) είναι ένα εξαιρετικά πλούσιο χάντικαπ για <φτωχούς> διετείς στα 1.000μ και η <σπορτίφ> μας επιλογή είναι η νο 23 Hello Girl. Η συγκεκριμένη κούρσα έχει έπαθλο 250.000 λίρες και απευθύνεται σε διετείς οι οποίοι αγοράστηκαν για κάτω από 63.000 λίρες (εξ ου και οι φτωχοί διετείς) με τα βάρη τους να μην είναι ανάλογα με τις νίκες ή το ρέιτ αλλά ανάλογα με την τιμή αγοράς τους ενώ έπαθλο παίρνει ακόμα και ο ίππος που θα τερματίσει 10ος. Θα σημειώσουμε χαρακτηριστικά πως τα άλογα με τα χαμηλότερα βάρη Motherofdragons και Onefootinparadise αγοράστηκαν μόλις για 2.000 λίρες. Εννοείται πως η πρόγνωση είναι σχεδόν αδύνατη και θα στοιχηματίσουμε την Hello Girl 1 ευρώ γκανιάν και 1 ευρώ πλασέ για να δούμε την κούρσα καθώς έχει τρέξει δυνατά 2 φορές στα 1.200μ και θεωρούμε πως ενδέχεται να είναι καλύτερη στην μικρότερη απόσταση ενώ διαγωνίζεται επίσης με πολύ χαμηλά βάρη.