Το σημερινό μας κουπόνι αποτελείται από καρότσια από Nantes και Vincennes (δεν υπήρχε κάτι άλλο από Γαλλία έτσι και αλλοιώς) και επίπεδες από Vaal και Southwell, με τις οποίες και θα ασχοληθούμε.
Στη 3η κούρσα του Southwell (2.45μμ) διακυβεύεται ένα ρεκόρ και επειδή οι Άγγλοι τρελαίνονται για τα ρεκόρ θα το στηρίξουμε και εμείς. Ο 12ετής! νο 2 Stand Guard ισοφάρισε το ρεκόρ της La Estrella νικώντας για 27! φορά σε all-weather ιπποδρόμιο (Kempton) και γράφτηκε εδώ σήμερα για να το καταρρίψει. Επανεμφανίστηκε σε εξαιρετική φόρμα μετά από 237 ημέρες ρεπό νικώντας στο Kempton στα 2.400μ πριν 9 ημέρες και τώρα έρχεται στο Southwell όπου έχει ήδη σημειώσει 4 νίκες εκ των οποίων η μία στα σημερινά μέτρα. Ο όμιλος είναι στα μέτρα του και παρόλο που δεν μας ενθουσιάζει η απόδοση του (3.25 την παραμονή) νομίζουμε πως θα νικήσει και πάλι.
Η 5η ιπποδρομία (3.50μμ) είναι μία καλή ευκαιρία για τον νο 2 Golden Opportunity να κατακτήσει το μέδεν του με την 4η προσπάθεια. Είναι μία αναμέτρηση για διετείς ίππους στα 1.000μ και ο συγκεκριμένος έχει ήδη μία διάκριση εδώ στις 10 Νοεμβρίου όταν τερμάτισε 3ος δείχνοντας πως δεν έχει πρόβλημα με την εδώ επιφάνεια ενώ στη συνέχεια τερμάτισε 4ος σε καλύτερο από τον σημερινό όμιλο στο Kempton. Πρωτοτρέχει στα 1.000μ αλλά δεν νομίζουμε να έχει πρόβλημα και αν δεν υπάρξει διαφοροποίηση της φόρμας του θα είναι δύσκολο να ηττηθεί σήμερα.
Περνάμε στην 2η κούρσα του Vaal(12.45μμ) όπου η νο 1 Isolde δείχνει σημαντική ανωτερότητα στον όμιλο και θα την προτιμήσουμε. Επανεμφανίστηκε πρόσφατα εδώ μετά από μεγάλο ρεπό και μοιράστηκε την δεύτερη θέση στα μέτρα χάνοντας για ένα τράχηλο την πρώτη θέση. Έχει λίγες συμμετοχές στην μέχρι τώρα σταδιοδρομία της και την περιμένουμε να είναι ακόμα καλύτερη σήμερα και άρα ικανή για την ανώτερη δυνατή διάκριση.
Η 3η ιπποδρομία εδώ (1.15μμ) είναι ένα χάντικαπ για τριετείς και άνω στο μίλι και μας αρέσει η νο 6 Leopard Lilly. Τερμάτισε 7η τελευταία στο Turffontein στα 1,800μ που δεν την ευνοούν και τώρα επανέρχεται στο Vaal όπου είχε σημειώσει νωρίτερα 2 συνεχόμενες νίκες (η μία στα σημερινά μέτρα). Επιπλέον ιππεύεται από αναβάτη με τον οποίον φαίνεται να συνεννοείται απόλυτα καθώς ο συνδυασμός τους έχει 2 νίκες σε 2 συμμετοχές. Οι περισσότεροι των αντιπάλων της δεν έχουν ιδιαίτερες επιτυχίες στην απόσταση ή δεν έχουν φόρμα αυτό τον καιρό και αντίπαλος της επιλογής μας είναι η νο 3 Rouge Allure η οποία δεν έχει τρέξει στο μίλι αλλά δείχνει εξαιρετική και φορμαρισμένη τριετής που αν ανταποκριθεί στα σημερινά μέτρα θα απειλήσει την επιλογή μας.
Η 4η κούρσα (1.45μμ) είναι μία κούρσα για τριετείς και άνω μέδεν ίππους στα 1.800μ και ο νο 9 Houston Rocket είναι η επιλογή μας. ‘Εκανε το ντεμπούτο του πριν 12 ημέρες χωρίς να τον πολυβλέπει ο κύκλος του καθώς απέδιδε 23 γκανιάν και ανατέθηκε στον Gwingwizha αλλά πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση τερματίζοντας 2ος. Θα είναι ακόμα καλύτερος σήμερα στην δεύτερη του εμφάνιση και καθώς ανατέθηκε στον Andrew Fortune θεωρούμε πως έχει αναμφισβήτητα τον πρώτο λόγο σήμερα.