Το σημερινό μας κουπόνι ξεκινάει με τις 7 Ελληνικές κούρσες οι οποίες θα μονοπωλήσουν σίγουρα το ενδιαφέρον των φιλίππων και συμπληρώνεται με 21 αλλοδαπές διαδρομές από 5 διαφορετικά ιπποδρόμια, αυτά των Kenilworth, Turffontein, Doncaster, Wolverhampton και Toulouse.
Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με την 3η κούρσα στο Doncaster (8.00μμ) που αφορά μέδεν ίππους τριών ετών και άνω στα 1.400μ όπου η νο 12 Made of Honour δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο. Ντεμπουτάρισε εδώ και στα μέτρα πριν ένα μήνα περίπου όπου δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να συναγωνιστεί τον ισχυρό τρόφιμο της Godolphin Benbatl αλλά με τη σειρά της ήταν μπροστά από εκπροσώπους ισχυρών προπονήσεων τερματίζοντας 2η δείχνοντας στοιχεία αξιόλογης και σοβαρής φοράδας. Διαγωνίζεται σήμερα σε έναν όμιλο όπου όσοι κάνουν ντεμπούτο δεν δείχνουν κάτι σπουδαίο στα χαρτιά ενώ κάποιοι με πείρα αντίπαλοι της είχαν τις ευκαιρίες τους και δεν κατάφεραν να νικήσουν, θεωρούμε πως με την αναμενόμενη βελτίωση στην δεύτερη συμμετοχή της θα βρεθεί κοντά στην νίκη.
Τα άλογα που στέλνουν οι προπονητές που ειδικεύονται στα εμπόδια σε μαραθώνιες επίπεδες κούρσες απαιτούν πάντα προσοχή και η νο 3 Want the Fairytale είναι η επιλογή μας στην 2η κούρσα του Wolverhampton (8.20μμ). Η εκπρόσωπος του Alan King διαγωνίστηκε 3 φορές σε καλού επιπέδου χάντικαπ στα θαμνώδη εμπόδια χωρίς να σημειώσει νίκη αλλά σήμερα δοκιμάζεται σε επίπεδη όπου έχει σημειώσει νίκη όταν βρισκόταν στην προπόνηση του Clive Cox σε όμιλο ανάλογο με τον σημερινό εδώ στα 2.400μ. Δεν θα έχει πρόβλημα με την σημερινή απόσταση (2.800μ) και καθώς δεν υπάρχει αντίπαλος φόβητρο μπορεί να σημειώσει σήμερα την 2η νίκη της σταδιοδρομίας της.
Η 4η κούρσα εδώ (9.20μμ) αφορά μέδεν ίππους τριών ετών και άνω στα 2.450μ όπου θα δείξουμε σοβαρή προτίμηση στον νο 7 Migyaas. Τερμάτισε 2ος στο ντεμπούτο του στο Lingfield τον περασμένο Ιούλιο και έκανε την επανεμφάνιση του πρόσφατα στο Redcar όπου τερμάτισε 3ος σε κούρσα 2.000μ με καθυστερημένο φίνις δείχνοντας πως μπορούσε να τα πάει καλύτερα με πιο ισχυρή ανάβαση (ιππευόταν από τον μαθητευόμενο George Wood). Τα περισσότερα σημερινά μέτρα θα τον ευνοήσουν ενώ αναμένεται να βοηθηθεί και από τις παρωπίδες που φοράει για πρώτη φορά, θεωρούμε πως η τρίτη εμφάνιση του εκπροσώπου της Godolphin θα είναι και νικηφόρα.