Οι κούρσες από το Chantilly ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα το οποίο συμπληρώνεται με επίπεδες από το Greyville, εμπόδια από το Ffos Las και καρότσια από το Mauquenchy. Οι επιλογές μας είναι από τη Γαλλία και ας τις δούμε παρακάτω.
Ξεκινάμε με την 1η κούρσα από το Chantilly (3.05μμ) που απευθύνεται σε μέδεν αρσενικούς ίππους στα 1.900μ και ο νο 2 Avilius είναι η επιλογή μας. Πραγματοποίησε πριν ένα μήνα το ντεμπούτο του εδώ στα 1.600μ όπου τερμάτισε 4ος δείχνοντας αξιόλογα προσόντα παρά την απειρία του. Θα είναι καλύτερος σήμερα και αναμένουμε να ευνοηθεί από την μεγαλύτερη απόσταση αλλά επιπλέον τα άλογα του Fabre τρέχουν εξαιρετικά τις τελευταίες ημέρες (9 νίκες σε 5 ημέρες) ώστε να είμαστε αισιόδοξοι για πρωταγωνιστική εμφάνιση και από τον συγκεκριμένο εκπρόσωπο του.
Η 6η κούρσα εδώ (6.10μμ) είναι μία εξαιρετική γκρουπ2 αναμέτρηση για τετραετείς και άνω στα 2.000μ όπου θα δείξουμε σοβαρή προτίμηση στον νο 6 Cloth of Stars. Πραγματοποίησε 4 συμμετοχές πέρυσι σαν τριετής σημειώνοντας μία νίκη σε γκρουπ3 και μία σε γκρουπ2 (και οι 2 νίκες στο St Cloud στα 2.000μ) και στη συνέχεια έτρεξε στο Αγγλικό ντέρμπι όπου τερμάτισε 8ος και στο Juddmonte Grand Prix στο St Cloud στα 2.000μ (γκρουπ1) όπου τερμάτισε 3ος. Η Godolphin αποφάσισε να τον κρατήσει για άλλη μία χρονιά στις κούρσες και πρόσφατα έκανε την επανεμφάνιση του στο St Cloud στα μέτρα όπου δεν νίκησε με μεγάλη διαφορά αλλά με πανεύκολο τρόπο σε μία γκρουπ3 δείχνοντας πως θα πραγματοποιήσει εξαιρετική καμπάνια και σαν τετραετής. Αναμένουμε να είναι το κλου της ημέρας σήμερα και θεωρούμε πως εκτός σοβαρού απροόπτου δεν πρόκειται να ηττηθεί ούτε σε αυτόν τον όμιλο.
Η επόμενη ιπποδρομία εδώ (6.50μμ) είναι μία γκρουπ3 για φοράδες στα 1.200μ όπου κάνει την επανεμφάνιση της σαν τριετής η αήττητη πέρυσι σε 5 συμμετοχές νο 6 Mrs Danvers η οποία είναι και η επιλογή μας. Πρόκειται για μία εξαιρετική φοράδα η οποία αγοράστηκε πολύ φθηνά αλλά εμφανίστηκε καλύτερη σε κάθε συμμετοχή της νικώντας μέχρι και γκρουπ3 στο Newmarket φτάνοντας τα έσοδα της σε πάνω από 300.000 ευρώ. Οι νίκες της σημειώθηκαν όλες στα 1.000μ αλλά δεν νομίζουμε πως θα έχει πρόβλημα με την σημερινή απόσταση και παρά το ρεπό της αναμένουμε από την Mrs Danvers να κάνει αυτό που έκανε όλη τη χρονιά πέρυσι, ότι απαιτείται δηλαδη για να περάσει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού.