Συντακτική ομάδα

Κάνοντας πράξη την εμπειρία δεκαετιών στις ιπποδρομίες, συμμετέχουμε στην προσπάθεια της «Ippodata.gr» και ενημερώνουμε, τόσο τον περιστασιακό, όσο και τον επαγγελματία παίκτη των ιπποδρομιών, αλλά και τον λάτρη του σπορ
Η συντακτική ομάδα μας, σύνολο βετεράνων, προπονητών και αναβατών, τεχνικών αναλυτών των ιπποδρομιών, ελληνικών και διεθνών, αρθρογράφων, clockers και tipsters ,εισάγει τους Έλληνες φιλίππους στην σύγχρονη ιπποδρομιακή ενημέρωση.
Στον ιστότοπο αυτό ο φίλιππος, είτε ως σπόρτσμαν, είτε ως παίκτης, έχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί στην Ελλάδα και στον κόσμο, στο χώρο των ιπποδρομιών ,ώστε ο ίδιος να αποφασίσει για το ενδιαφέρον, ή το συμφέρον σαν θέαμα, ή στοίχημα, αντίστοιχα.
Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε σειρά ερευνών, επιστημονικών άρθρων-μελετών για τους ίππους και τις ιπποδρομίες, σε αποκλειστικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών. Ιπποπαραγωγοί, ιδιοκτήτες, προπονητές, αναβάτες, σε βίντεο και όχι μόνο από παρελθούσες ιπποδρομίες, αλλά κυρίως από την "πρωινή δουλειά" των ίππων που πρόκειται να διαγωνισθούν.
Κυρίαρχο στοιχείο είναι η ευχάριστη παρακολούθηση του σπορ, η πλήρης και αναλυτική παρουσίαση του αγωνιστικού μέρους του πλούσιου θεάματος και η καταγραφή κάθε πληροφορίας.
Οι συντάκτες μας κάνουν πραγματικότητα την ανάγκη των φιλίππων και των παικτών να είναι μέσα στα πράγματα, αντί να παίζουν το δοσμένο επί δεκαετίες ρόλο των παθητικών καταναλωτών προγνωστικών και μόνον.
Καλό θέαμα και καλά κέρδη.

Σας καλωσορίζουμε στην ιπποδρομιακή ενημέρωση του αύριο.
Για την συντακτική ομάδα της Ιppodata,
Φώτης Ιωσηφίδης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Φίλες και φίλοι,

Μία νέα προσπάθεια ξεκινάει στον πολύπαθο χώρο των ιπποδρομιών, έχοντας διττό στόχο: Από τη μία πλευρά την ανάδειξη και προβολή του αθλήματος και από την άλλη την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των στοιχηματιών.
Μαζί θα παρακολουθήσουμε το αγωνιστικό κομμάτι των Ελληνικών ιπποδρομιών και θα περιγράψουμε - αναλύσουμε τις κούρσες . Στόχος μας είναι η προβολή του αθλήματος, η ανύψωσή του στη συνείδηση των φιλίππων και η οριστική ανάδυσή του από τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Αυτό δε σημαίνει , όμως , ότι θα παραμείνουμε απαθείς και δεν θα σχολιάζουμε με τον πλέον καυστικό τρόπο τα «κακώς κείμενα», από όποια πλευρά κι αν προέρχονται. Θεωρούμε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκομένων διέπεται από ευσυνειδησία και ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να στραφούν και οι ελάχιστοι, που δρουν ανασταλτικά. Πιστεύουμε, ότι η αναβάθμιση των ιπποδρομιών είναι στόχος εφικτός, αρκεί όλοι οι εμπλεκόμενοι να υιοθετήσουν ένα κοινό όραμα, το οποίο να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ιπποπαραγωγών, των ιδιοκτητών, των επαγγελματιών και βεβαίως των αιμοδοτών φιλίππων. Οι καθαρές αναμετρήσεις των πρωταθλητών είναι αυτές που συναρπάζουν τους λάτρεις του σπορ, προσδίδουν αίγλη στο άθλημα και αναβαθμίζουν ολόκληρο το ιπποδρομιακό στερέωμα!!
Εκτός από την κριτικοπεριγραφή των ιπποδρομιών θα αναλύουμε κι αυτές που πρόκειται να διεξαχθούν, προσπαθώντας να εντοπίσουμε το νικητή και τους πιθανούς πρωταγωνιστές. Αναμφίβολα, υπάρχουν ιπποδρομίες όπου σχεδόν όλοι οι ίπποι θεωρούνται ικανοί να διακριθούν, αλλά ακόμη και σ αυτές τις περιπτώσεις θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε μία «ακτινογραφία» - τρόπον τινά – της ιπποδρομίας, αφού η προσπάθειά μας δεν στοχεύει τόσο στα προγνωστικά αυτά καθαυτά, όσο στο να μεταδώσουμε στους στοιχηματίες την πεποίθησή μας ότι οι ιπποδρομίες είναι κατ' εξοχήν τεχνικό παιχνίδι, όπου η ανάλυση των τεχνικών παραμέτρων που διέπουν μία κούρσα πρέπει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή τους. Να ξεφύγουμε από τη μίζερη και εν πολλοίς «λαμογίστικη» λογική, που υπαγορεύει η..."ρήση" «έμαθα- άκουσα -
έπαιξα», η οποία εξακολουθεί να σκιάζει τις Ελληνικές ιπποδρομίες, μολύνοντας τες με το μικρόβιο της αναξιοπιστίας. Να είναι ικανός, δηλαδή , ο κάθε παίκτης να αποφασίζει μόνος του, βάσει των δυνατοτήτων και ιδιοτήτων που διαθέτουν οι ίπποι και της ανάλυσης των τεχνικών παραμέτρων κάθε διαδρομής. Να είναι σε θέση, εν ολίγοις , να παρακολουθεί τις ιπποδρομίες και κατανοεί τι πραγματικά συνέβη στη διάρκεια αυτών, ώστε να μπορεί να καταλάβει τόσο γιατί κέρδισε, όσο και γιατί έχασε. Αυτός είναι ο στόχος μας !
ΥΓ1. Ο πληθυντικός του κειμένου έχει κυριολεκτικό χαρακτήρα, αφού ο διάλογος με του φίλους της στήλης θα είναι ανοικτός.
trainer
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Φίλιπποι ,
αν είστε σαν τους περισσότερους παίκτες των ιπποδρομιών, σίγουρα έχετε ορισμένες θεμελιώδες αρχές - τεχνικές για να "βγάζετε" άλογα. Αξιολογήστε τη μέθοδο σας ερωτώντας τον εαυτό σας "έχω τα προσδοκώμενα αποτελέσματα με τη μέθοδο που χρησιμοποιώ;".
Για μερικούς το να βγάζουν άλογα, είναι μια απολαυστικά διασκεδαστική εργασία και ένας τρόπος απομάκρυνσης από καθημερινές έγνοιες και άγχη. Συγκεντρώνουν την προσοχή τους σε κάποιες κούρσες και όπως οι "μανιακοί" των σταυρολέξων, ή των γρίφων περνούν ευχάριστα το χρόνο τους.
Για κάποιους οι κούρσες είναι ένα τεστ. Δοκιμασία απόδειξης του ανδρισμού και της εξυπνάδας στον ανταγωνισμό με τους άλλους παίκτες. "Δεν χτυπιέμαι", "τους καθάρισα" και άλλα συναφή είναι τα επινίκια μότο τους. Επιθυμούν να βρουν τον νικητή άσχετα αν πληρώνει, ή όχι, ακόμη και αν χάσουν το παιχνίδι τους σε σύνθετα, ή πολύπλοκα συστήματα. Το γεγονός ότι μπορούν να φωνάξουν με όλη τη δύναμη των πνευμόνων τους "1Χ2 ξερό. Όπως είστε! " Ακόμη και αν πληρώνει 55 λεπτά, τους ικανοποιεί.
Υπάρχουν και εκείνοι οι παίκτες που δρουν σαν επενδυτές. Στοιχηματίζουν με τον ίδιο τρόπο που κάποιος επενδύει σε μια επιχείρηση και απαιτούν αμοιβή για την εργασία, το κεφάλαιο και το ρίσκο που αναλαμβάνουν. Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες αυτού του είδους είναι λίγοι. Επιθυμούν και το κέρδος και την νίκη.
Στον ιστότοπο αυτό θα αναπτύξουμε θέματα όπως, "Πως να βγάζετε άλογα", "Μύθοι για σίγουρα", "Διαχειριστείτε σωστά τα κεφάλαια σας", "Οι απόψεις των ειδικών", "Ειδική πληροφόρηση". Θα παρασχεθούν στους χρήστες μια σειρά χρήσιμων εργαλείων για την οργάνωση του στοιχήματος τους.
Αν κρατάτε αρχεία, ή έχετε ισχυρή μνήμη, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και αν έχετε καταφέρει ιστορικά να βγάλετε πολλούς νικητές, τη διαφορά (κέρδη) θα σας την έχουν κάνει κάποιο «σκορ 6», ή κάποιο τετραπλό, ή κάποιο σύνθετο φορκάστ. Τα υπόλοιπα πιασίματα ήταν παιχνίδι και τζίρος χωρίς κέρδη.
Σε μερικά επαγγέλματα πρέπει πάντα να ξέρεις και να κάνεις το σωστό. Όπως στη χειρουργική. Το ιπποδρομιακό στοίχημα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η αντίδραση - διαχείριση της ήττας (χάσιμο) καθορίζει το αν κάποιος θα επιτύχει στο παιχνίδι.
Συγκεντρωθείτε στο να βγάλετε λεφτά και όχι νικητές. Η στιγμή του πανηγυρισμού είναι όταν κρατάτε στα χέρια ένα κερδισμένο δελτίο στο «σκορ 6» και όχι όταν σωστά "μαντέψατε" το "σύννεφο". Αντικαταστήστε τη συνήθεια να βρείτε το γκανιάν με το "Σκοπός μου είναι τα σωστά στοιχήματα".
Ο ιστότοπος αυτός σας καλωσορίζει στην ενημέρωση για το ιπποδρομιακό στοίχημα.
Καλή επιτυχία
starter
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Φίλιπποι και παίκτες,
Με την ίδια λατρεία για το άλογο και τις ιπποδρομίες θα σας παρουσιάζουμε, με ειδήσεις, αναλύσεις, περιγραφές και χάντικαπ, τις σπουδαιότερες ιπποδρομίες στον κόσμο με κριτήριο το θέαμα και το στοιχηματικό ενδιαφέρον.
Θα σας ενημερώνουμε για τις κούρσες που αντικειμενικά αποτελούν διαφήμιση για το σπορ, αλλά και θέλγητρο για το στοίχημα.
Θα εστιάσουμε στην Ευρώπη, κυρίως στις Αγγλία, Γαλλία, Ιρλανδία αλλά και στη βόρεια Αμερική και την Ασία.
Είτε έχουμε, αργά ή γρήγορα, ξένες ιπποδρομίες για στοίχημα στην Ελλάδα, είτε όχι, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε, στη βάση της παρεχόμενης ενημέρωσης από τον ιστότοπο αυτό, Ελλάδα, ή εξωτερικό, τις προσφορότερες στοιχηματικές ευκαιρίες.
Σειρά άρθρων για το στοίχημα, το άλογο, την ιππιατρική, την ιπποπαραγωγή αλλά και βίντεο, συνεντεύξεις και αποκλειστική πληροφόρηση, θα σας παράσχουν γνώση και άποψη, ώστε ο Νικητής να είσαι Εσύ που έμαθες, έκρινες, αποφάσισες και έδρασες!
hanticaper
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχει αμφιβολλία ότι ο ιππόδρομος είναι, ή μπορεί να είναι και στάση ζωής. Ο φίλιππος πολλές φορές μετατρέπει την αγάπη του σε τρόπο ζωής.
Είναι σίγουρο ότι γι΄ αυτό που αγαπάς θέλεις να μαθαίνεις τα πάντα. Θέλεις να έχεις την είδηση, την εικόνα. Αυτό που κατά περίεργο τρόπο απουσιάζει από τον ελληνικό ιππόδρομο, τον οποίοι κάποιοι θέλουν μόνον ως αντικείμενο σκληρού τζόγου.
Η δουλειά του ρεπόρτερ είναι αυτή. Να μεταφέρει την είδηση και να πληροφορεί τον κόσμο. "Η αρχή της δημοσίευσις". που είναι το παν.
Η 'IPPODATA' ωστόσο, θέλει να κάνει ένα βήμα παραπέρα. θα δώσουμε και το μοντέλο του συμμετοχικού περιεχομένου. Τη δυνατότητα, δηλαδή, στον καθημερινό άνθρωπο να λειτουργήσει ως 'πολίτης- ρεπόρτερ'.
Κυρίαρχη φιλοσοφία μας είναι όλα στο φως. Όχι φήμες, όχι ικασίες. Διότι θέλουμε να έχουμε με τον κόσμο των ιπποδρομιών σχέση εμπιστοσύνης.
reporter